Sinds vorige week is er een nieuwe stagiaire bij Doggylicious aan het werk. Haar naam is Marijke en ze heel leergierig en sociaal. Ook goed met de hondjes, wat natuurlijk niet geheel onbelangrijk is. Maar zoals altijd kost een een beginnende stagiaire flink wat tijd en energie, dus dat is wel weer even wennen. Het was een gemiddelde week qua drukte met honden die getrimd moesten worden, maar dat vond ik niet zo erg met een beginnende stagiaire. Gelukkig beginnen ook steeds meer mensen de winkel te ontdekken.

Cijfertjes (hierna volgen de schattige foto's)

Laat ik eens wat cijfertjes gaan noemen: ik was deze week 4,5 dag open en in die 4,5 dag zijn er 28 honden geweest.
3 Boomers, 1 Barbet, 1 Chihuahua, 1 Ierse Setter, 8 Pomeranians, 3 Keeshonden Klein, 1 Keeshond Middenslag, 1 Jack Russel, 1 Labradoodle Mini, 2 Labradoodles Medium, 1 Labradoodle Standaard,  1 Maltipoo, 1 Poedel Dwerg, 1 Poedel Standaard, 1 American Staffordshire Terriër, 1 Tibetaanse Terriër.

Wat een mooie en gevarieerde lijst met rassen weer deze week. En sorry, maar ik hou ook van grafieken 🙂

Puppy's, zo...veel...puppy's

Maar wat nog het leukste is: 9 van deze hondjes waren puppy’s. 9 puppy’s in 1 week! Hoe leuk is dat?! Wij vonden het geweldig, wel een beetje druk soms, maar erg leuk. Helemaal als er 2 of meer pups tegelijk zijn. Dan kunnen ze lekker met elkaar ravotten.

Beertje-en-Lewis-scaled-e1605475828666
Lewis (links) en Beertje (rechts)
20201107_120054
Boomertje Lucky na zijn 1e trimbehandeling
20201111_092018
Pomeranian Gizo

Wat super leuk is voor mij is dat er ook 1 Ierse Setter pup bij was. En mijn hemel, wat een heerlijk speels ding is dat zeg en nergens bang voor. Maar ook de andere pups waren ook een genot om te hebben. Naast de Ierse Setter waren er nog 3 Pomeranians, 1 Boomer, 1 Keeshond Klein en 1 Labradoodle. Ja ik weet het, dat zijn er geen 9, maar 2 pups zijn deze week 2 keer komen wennen.

Ons Puppy Programma is echt geweldig en we krijgen er geweldige reacties op. Zowel van de hondjes als van de baasjes. Dus kom vooral langs met je pup, ook als is het een ras wat eigenlijk niet getrimd hoeft te worden. Maar een lekker wasbeurt op z’n tijd is ook erg fijn. Voor ons is het dan erg fijn als de hond toch een beetje gewend is aan water en de waterblazer.

Enya-scaled
Ierse setter pup Enya
Simba-scaled-e1605475679581
Pomeranian pup Simba
Teddy-scaled-e1605475711163
Labradoodle pupTeddy

Getrimde honden

Maar goed, naast al die schattige puppy’s hebben we natuurlijk ook nog wat echt trimwerk verricht. Helaas hebben we niet van alle honden foto’s gemaakt, dat wordt in de drukte nog wel eens vergeten. We gaan eter ons best doen om van alle hondjes foto’s te maken.
Om jullie toch wat van ons werk te laten zien, komen hieronder nog wat foto’s van de volwassen honden. Sommige in een mooier model dan de andere. Wij proberen altijd aan de wensen van de baasjes te voldoen.

Oudje van de week

Zo, dat waren alle honden waar we een foto van hebben gemaakt. Ik heb er alleen 1 bewaard voor het laatst. Zaterdag kreeg ik een nieuwe klant, de 13 jaar oude Keeshond Klein Dino. Dit mannetje wilde k toch nog even apart een kleine collage geven. Dino is 1 keer eerder in een trimsalon geweest, maar wordt goed door het vrouwtje onderhouden. Ze wast, föhnt en borstelt hem zelf en knipt hem hier en daar. Alleen kwam Dino dit jaar niet goed door zijn verharing heen, wellicht door ouderdom, maar reden te meer voor vrouwtje om professionele hulp te zoeken. Dino is een lieverd, zolang je maar niet acht een klitje blijft hangen, want dan voel je een paar tandjes. Niet hard, maar toch even waarschuwen. Gelukkig had hij maar een paar klitjes, dus dat viel reuze mee.
Ik hoefde hem niet in te korten, alleen ontwollen, voetjes en billen bijwerken. Hier en daar heb ik uiteraard nog wel wat pieken verwijderd. Ondanks dat Dino best zenuwachtig was, heeft hij het super gedaan en toen vrouwtje hem op kwam halen zag ik nog zoveel energie, pit en plezier in dit hondje, dat ik er zeker van ben dat ik hem over een half jaar weer ga zien!

Gino-zij-voor-scaled-e1605479921935
Gino voor foto
Gino-bad-scaled
Lekker in bad
Gino-fohn-scaled
Heerlijk onder de fohn
Gino na foto
Dit was het week overzicht. Een berichtje hieronder van jullie vinden we erg leuk. Laat ons weten wat je ervan vond, stel je vraag, geef suggesties of wat voor soort foto's je graag zou willen zien de volgende keer. Wij houden van positieve en opbeurende feedback!