×

Titel

Text

Helaas niets gevonden

hamburger menu toggle icon

PIP – Puppy Introductie Programma

Gefeliciteerd! Je hebt een nieuwe pup of je gaat je pup binnenkort ophalen! Superleuk natuurlijk, maar jouw kleine, harige vriendje heeft ook verzorging nodig. En of je nu een langharige of kortharige hond hebt uitgekozen, vachtverzorging is erg belangrijk en daar moet je dus al zo vroeg mogelijk mee beginnen!

Over PIP

Het Puppy Introductie Programma ( of kort gezegd PIP) is ontworpen om je puppy voorzichtig te laten kennismaken met de bezienswaardigheden, geluiden en geuren van de hondenkapsalon. Je kunt beginnen zodra je puppy 10 weken is. 

PIP is voor alle pups geschikt en voor kortharige honden, herders, jachthonden etc. passen we het programma natuurlijk aan naar het soort vacht wat de pup heeft. Want een kortharige hond heeft natuurlijk geen facial nodig.

Het is een zacht programma van minimaal 3 of 4 weken een half uurtje en wordt afgesloten in week 4 of 5 met een Puppy Spa. Zo halen we de stress uit de verzorgingservaring voor jouw pup en creëren een levenslange positieve ervaring.

Meestal beginnen deze sessies met een kennismaking met de trimsalon en het team. Volgende sessies zullen het vertrouwen van je puppy met alle handelingen in de trimsalon versterken en uiteindelijk overgaan op een volledige verzorgingsbehandeling. Maar alles wel voor zover jouw puppy’s tolerantie het toe laat.
Op de langere termijn elimineert dit de moeilijke en stressvolle ervaring van een hond die bang of angstig is wanneer het tijd is om de trimsalon te bezoeken.

Wil je ook starten met PIP, dan kan dat alleen als jouw pup tussen de 10 en 16 weken oud is. Dan zit hij nog volop in de ‘eerste socialisatiefase’ die gekenmerkt wordt door een grote nieuwsgierigheid en een geringe angst. De ideale periode dus om je huisdier kennis te laten maken met dingen die later deel uit zullen maken van zijn hondenleven.

Onze ervaringen met het puppy programma is dat de pups in week 2 of 3 al trekken om bij ons de trimsalon in te mogen.

Wat we doen

Week 1: kennismaking

Jouw puppy hoeft de eerste week helemaal niets., behalve even op de tafel zitten. Daarna lekker spelen en de trimsalon met alle geurtjes en geluidjes ontdekken. Je pup wordt lekker geknuffeld en krijgt lekkere, gezonde snoepjes.

Week 2: pawdicure

Vaak zijn de nagels van jouw puppy erg scherp en groeit er flink wat haar onder de zooltjes waardoor je pup uit glijdt. In week 2 gaan we jouw pup een pawdicure geven waarbij de nageltjes worden geknipt en de haren bij de voetzooltjes ga verwijderen. Daarna lekker spelen, knuffelen en verwend worden.

Week 3: facial

De haren voor de oogjes beginnen nu toch wel erg lang te worden. Dus wordt het tijd voor een facial. De haren voor de oogjes wegknippen, de oortje nakijken en reinigen als dat nodig is en eventueel het baardje wat inkorten. Daarna lekker spelen, knuffelen en verwend worden.

Week 4: sanitaire trim

Haren bij het poepgaatje waardoor er allemaal poepjes in blijft hangen. En misschien ook al wel wat haar bij het piemeltje of de vagina. Daarvoor hebben we gelukkig de sanitaire trim en gaan we deze gebieden ook aanpakken, zodat jouw pup weer lekker fris door het leven kan. Daarna lekker spelen, knuffelen en verwend worden.

Week 5: puppy spa

Hier kijken de meeste baasjes naar uit! Jouw pup wordt lekker gewassen en geföhnd. We laten je pup wennen aan het dragen van een badjas en we herhalen de vorige stapjes nog een keer. Daarna lekker spelen, knuffelen en verwend worden.

Wat zijn de kosten?

Voor alle PIPS  tot aan de puppy spa betaal je Nothing. Nada. Niente. Rien. Hiçbir şey değil. Dat was niks in het Engels, Spaans, Italiaans, Frans en Turks. Het is GRATIS! Ja echt waar. Zie het als mijn investering in een fijne en makkelijk trimbare hond! Een fooi wordt natuurlijk altijd gewaardeerd 🙂

Voor de puppy spa vragen wij € 30,- 

En wat ik van jou vraag is tijd. 4x Een half uurtje en 1x een uurtje. In die tijd kan jij even langs bij de Hema, Dekamarkt, Action, Ter Stal of welke winkel dan ook bij ons op het plein.

Wat jij thuis al kan doen

Begin vanaf dag 1 al met de vachtverzorging!

Jouw puppy-verzorgingsprogramma begint thuis – het omgaan met je puppy is de eerste stap naar het vertrouwd maken met vachtverzorging en een prachtig middel om hechte relaties aan te gaan en tegelijkertijd positieve versterkingen te geven. Ik weet het, je pupje maakt al zoveel mee en dan moet hij of zij ook nog eens geborsteld worden. Maar geloof me, gelijk beginnen met borstelen en ander dingetjes zoals voetjes en teentjes voelen, maken het leven van jou, mij en je pup een stuk makkelijker.

Je zou elke gelegenheid moeten aangrijpen om je pup te borstelen of kammen en te spelen met de poten, oren, staart en oren.

Als het goed is heeft de fokker van jouw pup je al het één en ander vertelt over de vachtverzorging. En heb je als het goed is ook al de juiste materialen in huis om je hond te verzorgen. Heb je dat niet, neem dan zsm contact op met mij (of een andere goede trimster als je niet in de buurt woont) zodat ik je kan helpen met de juiste producten geschikt voor de vacht van jouw hond. En geloof me (ja alweer) goed gereedschap is het halve werk.

Laten we dan in ieder geval je basis producten nog even bespreken die je echt moet hebben als je een half lang tot langharige hond hebt gekocht.

Wat heb je nodig...

Rechte pinnen borstel

Deze borstels zijn ideaal voor het dagelijks borstelen en voor zachte ontklitting. Met stalen pennen of houten pennen. Houten pennen zijn zachter voor de vacht en meer geschikt voor puppy vachten en huidjes.

Slicker borstel

Een slicker borstel heeft gebogen pennetjes en is nodig om klitten en dood haar uit de vacht te verwijderen. Borstel eerst even over je eigen huid om je druk te bepalen, voordat je over het tere puppyhuidje gaat.

Combi kam

Een kam is altijd aan te raden om voor het borstelen de klitten te lokaliseren, zodat je deze gericht met de slicker kan verwijderen. En na het borstelen kan je kammen of te zien of je alle klitten eruit hebt.

Waterblazer

Een waterblazer (föhn) is een echte must-have geworden als je een hond hebt. Voor kortharige honden misschien wat minder, maar verder is dit voor alle vachtsoorten geschikt. Lees hier meer over de waterblazer

Anti-klit spray

Door het gebruik van een anti-klit spray wordt de vacht gehydrateerd en is deze eveneens beschermd tegen vervuiling. De vacht wordt hierdoor makkelijk door te borstelen/kammen. En je hond ruikt ook nog eens heerlijk.

Tips voor PIP Bezoekjes

Als je je puppy komt brengen, ga dan zo snel mogelijk weer weg. Dit zeg ik niet om vervelend te doen, maar jouw pup is helemaal in de ban van jou en zal niet de trimsalon gaan ontdekken als jij bij het hekje blijft staan.

Neem de eerste keer vertrouwde dingen van je pup mee. Een speeltje of dekentje en snoepjes die je pup lekker vindt. Je kan ook je verzorgingsproducten meenemen zodat ik kan kijken of je het juiste gereedschap hebt.

Geef je pup niet teveel te eten voordat hij of zij komt. Liefst zo min mogelijk aangezien ik graag met koekjes werk ( 100% natuurlijk en 100% vlees) en dit nogal op kan lopen. Het zou vervelend zijn als je pup na de PIP moet spugen of aan de diarree raakt.

Ben je in de buurt? Kom dan ook voor, tijdens en nadat de PIP is afgerond zoveel mogelijk met je pup binnen gewandeld. Dan wordt de ervaring helemaal positief, want je pup hoeft niks en krijgt wel wat lekkers en aandacht natuurlijk.

De waardering van rockosplace.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 2 reviews.
whatsapp icoon
Snelle vraag?
Whatsapp Ons!
whatsapp icoon