×

Titel

Text

Helaas niets gevonden

hamburger menu toggle icon

Waarom een conditioner gebruiken na het wassen

Het zelf wassen van je hond een hels karwei?

De meeste mensen doen hun hond niet graag in bad omdat, laten we eerlijk zijn, het een hels karwei is. Aan het eind van het proces ben je zelf natter dan je hond, en de badkamer is een puinhoop. Dus voor de meesten is het idee om het bad nog een minuut langer te laten duren niet eens een optie. Maar die ene of twee extra minuten om uw hond te verzorgen kunnen de conditie van zijn vacht echt verbeteren.

Veel mensen gebruiken geen conditioner voor hun honden, meestal omdat ze het nut en doel van een conditioner niet begrijpen. Wanneer je het haar wast, worden het vuil en de oliën van de haarschacht verwijderd en droogt het haar uit, waardoor de schubben op de haarschacht omhoog en weg worden getild. Hierdoor gaat het haar makkelijker klitten en haken en is het moeilijker te borstelen zonder te trekken.

Het nut & doel van een conditioner.

Een conditioner omhult het haar en maakt de haarschacht glad, zodat de haren uit elkaar glijden. Dit betekent niet dat je een vettig of zwaar product moet gebruiken; veel lichte conditioners doen dit werk ook doeltreffend. Conditioners helpen ook het vocht in de huid vast te houden.

Conditioners kunnen het verschil betekenen in hoe lang je de vacht van je hond kan laten. Als je hond een lange vacht heeft, wil je hem beschermen en zorgen dat hij er goed blijft uitzien, dus dan is een conditioner is belangrijk.

Je kunt een conditioner overdrijven, net zoals je een shampoo kunt overdrijven, vooral als je een zeer zware soort conditioner gebruikt. Je kan beter een lichte conditioner gebruiken en zorg ervoor dat je het goed uitspoelt.

Als je jouw hond vaak wast (meer dan 1x per maand) moet je de vacht van jouw hond zeker conditioneren om de haarschacht te sluiten zodat de vacht vocht vasthoudt.

Hoe een conditioner gebruiken

Als je de shampoo goed hebt uitgespoeld, verdeel je een klein beetje conditioner door de vacht van jouw hond. Gebruik niet te veel, want conditioner doet er veel langer over om goed uit te spoelen dan shampoo.

Je laat de conditioner minstens 2 minuten intrekken. Krijgt jouw hond het koud, wikkel hem dan in een handdoek.

Na het intrekken spoel je de conditioner heel goed uit. Als je denk dat je alles hebt uitgespoeld, ga je nog even door om er zeker van te zijn. Resten conditioner (en shampoo) kunne ook huidirritatie veroorzaken, dus nogmaals goed uitspoelen!

Bad Drama's

Als jouw hond echt een hekel heeft aan water en geen minuut langer in bad kan blijven, is er nog een oplossing die je kunt gebruiken om je hond te verzorgen. Koop een goede leave-in conditioner die je gewoon op de vacht van de hond kan aanbrengen na een bad. Dit helpt bij het uitborstelen en geeft vocht aan de vacht. De meeste van deze kunnen worden gebruikt op een natte of droge vacht.

Sommige vachten, zoals Yorkies en Maltezers, zien er vet uit als je leave-in conditioners gebruikt, dus misschien wil je het eerst testen, door maar een klein beetje te gebruiken. Onthoud bij het baden en conditioneren van je hond dat een klein beetje genoeg is, vooral met conditioners op basis van zijdeproteïnen.

De waardering van rockosplace.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 2 reviews.
whatsapp icoon
Snelle vraag?
Whatsapp Ons!
whatsapp icoon